tiistai 6. lokakuuta 2015

Vatruskat




Tänään haluaisin kirjoitella teille vähän enemmän, mutta aika ei anna periksi.
Mustavalkoisesti ajateltuna olisi oikeastaan helpompi jättää kokonaan kirjoittamatta. 
Luulenpa että täydellistä postaushetkeä ei sitten tulisikaan pitkiin aikoihin.
Siksipä totesin että haluan käydä pikaisesti jakamassa tämän mainion ohjeen.

Sain Olga Temosen vatruskan ohjesta kipinän kokeilla vatruskojen tekoa myös gluteenittomasti. 
 Muutin hieman mittasuhteita, vaihdoin jauhot gluteenittomiin ja maustoin täytteen tuoreella tillillä. 
Ilokseni totesin että näihin sai hyvin upotettua puuronjämät ja yli jääneet perunat, todellista hävikkiruokaa.
Keittele juomaksi kunnon kaakao ja nauti.

Nyt minun on aika painaa pipo päähän ja suunnata illan sählyyn.
Reipasta mieltä viikkoosi!

Vatruskat
(Glut. 10 kpl)

Täyte
2 dl keitettyä hirssiä/puuroutuvaa riisiä
2 kananmunaa
2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna (myös ruohosipuli sopii hyvin)
15 g voita

Kuoritaikina
6 perunaa
3/4 dl täysjyväriisijauhoa
1 tl suolaa

Laita kuoritaikinan perunat kiehumaan ja tämän jälkeen aloita täytteen valmistuksesta.
Keitä hirssi (raakana n. 3/4 dl) pakkauksen ohjeen mukaisesti.
Keitä kananmunat ja pilko ne kypsennetyn hirssin joukkoon.
Hienonna tilli. Lisää myös voi ja sekoita täyte tasaiseksi.

Kuori perunat ja survo soseeksi. Mittaa jäähtyneen soseen joukkoon riisijauho ja suola.
Sekoita kimmoisaksi taikinaksi.
Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se 10 osaan.
Kaulitse palat ohuiksi ympyröiksi riisijauhoja apuna käyttäen.
Lisää jokaisen runsas ruokalusikallinen täytettä ja nosta toinen puoli täytteen yli (niin että muodostuu puolikuun muotoisia vatruskoita). Painele sormilla reunat tiiviisti kiinni.
Paista 250 asteessa 13 min.
Ripottele pinnalle vähän herbamare suolaa.
Vaihtoehtoisesti voit voidella vatruskat voisulalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti