tiistai 30. kesäkuuta 2015

Keksivarastot täyteen










Moikkaan teitä nyt hieman huvittuneena, sillä huomaan että käteni ovat taas ojentuneet tuohon samaan valkoiseen kukkaseen.
En taida edes tietää sen nimeä.
 Kuinka minun kukkastuntemus onkaan näin hataralla pohjalla.
Häpeä, sinä puutarhurin tytär! Onneksi voin saada tukiopetusta seuraavalla kotivisiitilläni.
Ja mikäli floristin taitoni ovat vasta heräilemässä, olen onnellinen että keittiön puolella sujuu paremmin.

Tänään oli oiva hetkonen sekoitella maukkaita ainesosia keskenään ja saada keksipurnukat täyteen.
Niin, tosiaan nämä ovat keksejä vaikka leivältä näyttävätkin.
Mutta hyviä keksejä ovatkin.
Tämä on salaisuus, mutta taisin syödä kolme.
Eli maussa ei valittamista!:)

Ja mikäli jäit kaipailemaan niitä leipiä, voin lievittää tuskaasi kertomalla että kohta on leivän ohjeita tarjolla oikein kunnolla.
Rakkaat lukijat, 
ilokseni voin nyt paljastaa että olen valmistellut teille seitsemän gluteenittoman leivän ohjetta, jotka ovat pian täällä.
Ensiviikolla vietetään leipäviikkoa.
Nyt on aika sanoa heipat ja lähteä viimeistelemään tulevan viikon antia.

Voikaa hyvin (ja mutustakaa keksiä)!



Rusinakeksit
(Gluteeniton, 14kpl)

1dl voita
3/4 -1 dl sokeria (Mikäli aioit valmistaa suklaakuorrutteen, suosittelen laittamaan sokeria 3/4 dl)
1/2 banaania
1 kananmuna
2dl kaurahiutaleita (HUOM! Käytä puhdasta gluteenitonta kauraa)
1,5 dl tattarijauhoja
1 dl rusinoita hienonnettuina
1 dl kurpitsansiemeniä hienonnettuna
1tl vaniljasokeria/ 1/2 tl aitovaniljajauhetta
1tl leivinjauhetta

Suklaakuorrute
Huom! Halutessasi voit kastaa keksit myös gluteenittomassa tummassa suklaassa.

1dl raakakaakaovoita
4 tl kylmäpuristettua kookosöljyä
1dl raakakaakaojauhetta
4tl hunajaa
ripaus vaniljaa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Palottele banaani ja vatkaa joukkoon. Lisää myös kananmuna voimakkaasti vatkaten.
Rouhi kurpitsansiemenet ja rusinat karkeasti. Sekoita kaikki kuivat aineet toisessa kulhossa ja yhdistä ne voisokerivaahtoon kevyesti sekoitellen.
Ota taikinasta nokareita ja taputtele pellille noin 1 cm paksuisia keksejä. Halutessasi voit myös tehdä ohuempia, tällöin tarkkaile paistoaikaa jotta eivä pala.
Käsien kostuttaminen keksien taputtelun välissä voi helpottaa työtä. Näin taikina ei tartu niin helposti käsiin.
Paista 200 asteessa noin 12-15 min.

Keksit ovat todella maukkaita myös ilman suklaakuorrutetta. Mikäli haluat kuitenkin lisätä niihin suklaisen pohjan sulata raakakaakovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Mittaa joukkoon raakakaakaojauhe, hunaja ja ripaus vaniljaa. Anna seoken jäähtyä hetki. Kasta keksien pohja suklaaseen. Mikäli haluat paksun suklaatassun, kasta keksiä suklaassa pariin otteeseen. Ensimmäisen kerran jälkeen anna hetken jähmettyä ja kasta vielä uudestaan. Lopuksi laita hetkeksi pakastimeen kohmettumaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti