torstai 18. joulukuuta 2014

Suklaatryffeleitä






Tiedän yhden erottamattoman liiton. 
Heidän yhteinen historia on pitkä, ainakin minun elinikäni mittainen.
Vuodet ovat tuoneet siihen vivahteita ja sävyjä, mutta yhdessä mennään.
Tämä liitto on solmittu joulun ja suklaan välille.
Ei ole vaikeaa huomata, kuinka paljon suklaiset jouluherkut saavat hyllymetrejä näin joulun alla.
Joku voisi todeta, että joulu alkaa marraskuussa kun työntää kätensä konvehtirasiaan.

Maukkaimmat joulumakeiset voi valmistaa myös itse.
Minulle se tuo joulun. 
Valmistin jo ensimmäisen erän suklaatryffeleitä.
Niiden tekeminen on helppoa ja makua on voi varioida omien mieltymysten mukaan.


Suklaatryffelit
(20 kpl, gluteeniton)
200g tummaa suklaata
1dl vispikermaa
1rkl voita
hyppysellinen (ruusu)suolaa
1/2 tl vaniljajauhetta (myös vaniljasokeri käy)

Koristeluun
Leivontakaakaojauhetta

Maustamisideoita
Kaneli
Piparkakkumauste
Pähkinärouhe (esim. pistaasipähkinä, mantelit)
Kuivatut karpalot
Rusinat
Inkivääri
Chili


Kiehauta kerma ja voi kattilasta. Siirrä se pois liedeltä.
Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja anna sen sulaa.
Mausta seos suolalla ja vaniljajauheella. 
Mikäli haluat laittaa tryffeleihin mausteita, lisää ne tässä vaiheessa ja sekoita kevyesti tasaiseksi.
Jäähdytä seos yön yli.

Muotoile hieman jähmettyneestä massasta pyöreitä tryffeleitä.
Kieritä nopeasti leivontakaakaojauheessa.
Pintaan voi ripotella myös piparkakkumaustetta, inkiväärijauhetta tai pähkinärouhetta.
 Halutessasi voit nostella tryffelit karamellivuokiin.
Säilytä valmiita makeisia kylmäkaapissa.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti