tiistai 30. joulukuuta 2014

Kakkua kuluneelle ja tulevalle vuodelle





Vielä ehtii leipoa kakun tämän vuoden tapahtumien kunniaksi.
Samalla suupalalla voi korkata käyntiin myös vuoden 2015.

Tämä kakku vaatii hieman kärsivällisyyttä ja aikaa.
Mutta jos maltat antaa makujen tasaantua yön yli, nyökyttelet varmasti, kun totean että vaivannäkö kannattaa.

Leipokaahan hyvin!

Suklaa-piimäkakku
(gluteeniton)

180g voita
1tl vaniljasokeria
3 1/2 dl sokeria
4 keltuaista
3/4dl riisijauhoa
3/4dl perunajauhoa
1/2dl tattarijauhoja
1dl mantelirouhetta
1tl leivinjauhetta
3/4 dl kaakaojauhetta
2dl piimää
1 rkl psylliumia
4 valkuaista


Suklaatäyte
400g tummaa suklaata
250g voita
1 1/3dl tomusokeria
kourallinen hasselpähkinöitä

Vatkaa voit, vaniljasokeri ja sokeri vaahdoksi.
Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen, samalla vatkaten.
Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja mantelirouhe ja sekoita ne voisokeri seokseen.
Lisää psyllium piimään ja anna turvota n. 10 min.
Sekoita piimä taikinan joukkoon.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele varovasti taikinan joukkoon.
Voitele kakkuvuoka ja kaada tiakina vuokaan.
Paista 200 asteessa n. 1 h.
Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä.


Sulata suklaa vesihauteessa.
Siirrä pois liedeltä.
Paloittele voi ja lisää suklaan joukkoon niin että voi sulaa.
Mittaa tomusokeri kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Halutessasi voit laittaa suklaatäytteeseen kourallisen hasselpähkinöitä.


Halkaise kakkupohja puoliksi.
Levitä noin puolet suklaatäytteestä kakun väliin.
Nosta päälle toinen puoli ja levitä loppu suklaatäyte pinnalle ja reunoille.
Mikäli suklaatäyte alkaa kovettumaan, voit pehmentää sitä vesihauteella.

Anna kakun maustua kylmäkaapissa yön yli





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti