keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Punajuurimokkapalat




Muutama viikko on vierähtänyt siitä kun intouduin kaupassa punajuurista. Niitä oli saatava runsain määrin. Mutta kuinkas ollakkaan, hienot punaiset unelmani jäivät sinne jääkaapin perälle.
 Eilen havahduin todellisuuteen punajuurien kohtalosta, kohta kiikuttaisin niitä biojätteeseen. 
Ei ei, päätin että niille olisi keksittävä jotain!
Sitten välähti. Päiväpalaksi oli tilattu mokkapaloja, joten miksipä en upottaisi punajuurta niihin.
Ja hyvin upposi, piirakkaan ja kaikkiin herkkusuihin.
Lisäsin punajuurta piirakkaan melko kainosti, joten vielä on melkoinen kasa punaisia juuria tuhottavana:)  Aikuisempaan makuun myös tähän piirakkaan voisi tuputtaa vielä enemmän punajuurta!

Piirakka on gluteeniton ja maidoton.
Mikäli et ole keliaakikko ja kaapistasi ei löydy kaikkia gluteenittomia jauhoja, voit hyvin käyttää vapaavalitaisesti muita jauhoja. Riisimaidon voi tavallisessa versiossa korvata maidolla.

Punajuurimokkapalat

Pohja
2 kananmunaa
3dl sokeria

2dl (riisi)maitoa
1dl rypsiöljyä

2tl vaniljasokeria
3rkl tummaa leivontakaakaota
2,5tl leivinjauhetta
2dl riisijauhoa 
1dl tattarijauhoa
2dl punajuuriraastetta

Kuorrutus
5rkl kuumaa kahvia
60g (maidotonta) margariinia
3rkl tummaa leivontakaakaota
4 dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria

Pinnalle 
Mantelirouhetta

Raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi.Sekoita leivontakulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon punajuuriraaste. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistele varovasti jauhoseokseen vuorotellen kananmunavaahtoa ja maitoa. Lisää loppuvaiheessa myös öljy. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Itse taitoin vähän leivinpaperia, jotta pohjasta tulisi paksumpi. Paista 200 asteessa n.15 min. Tarkista kypsyys coctailtikulla.
Anna pohjan jäähtyä ja valmista kuorrute.

Mittaa kattilaan 5rkl kahvia. Lisää joukkoon margariini ja kaakao. Kuumenna kunnes margariini sulaa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon tomu- ja vaniljasokeri. Jos tomusokeri meinaa jäädä paakuiksi, laita kattila vielä hetkeksi levylle.
Kaada kuorrute tasaisesti piirakan pinnalle. Ripottele päälle mantelirouhetta tai muuta haluamaasi koristusta. Anna jähmettyä ja herkuttele kahvi- tai teekupposen kera:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti