sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Vadelmasuklaahyytelökakku



Herkuttelun merkeissä on tämä viikko vierähtänyt!
Muutaman kakun olen ehtinyt harjoittelukiireiden keskellä tekaista.
Tänään tarjolla on vadelmasuklaakakkua, johon tein raakakakkujen innoittamana hieman erilaisen pohjan. Tavallisesti olen suosinut hyytelökakuissa keksipohjaa. Muutama viikko sitten lainasin kirjastosta Karita Tykän Raakaa ja makeaa kirjan. Se on täynnä mielettömän hyviä vaihtoehtoja tavanomaisen sokerilla makeuttamisen rinnalle. Lisäksi manteli pohjaiset kakut ovat gluteenittomia :)
Kokosin eri ohjeita yhdistellen oman versioni ja makuraati oli mielissään.  Lausunnot nostivat hymyn huulilleni "Tämä on parempaa kuin tavan kakkupohjat":).

Maukasta sunnuntaita!

 ps.Kuvasta voi katsoa vähän vinkkiä siitä mitä blogissa on seuraavaksi luvassa;)

Vadelmasuklaahyytelökakku

Pohja
2dl mantelirouhetta
1,5dl rusinaa
3dl kaurahiutaleita (jos teet gluteenittoman, käytä aitokauraa!!)
100g tummaa suklaata
ripaus ruususuolaa

Vadelmatäyte
500g maitorahkaa
3dl kermaa
1,5dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
400g vadelmia (kotimaisia)
5 liivatetta
2rkl vettä

Pinnalle
50g tummaa suklaata
1/2dl kermaa

Liota rusinoita pienessä määrässä vettä n. 10 min. Poista vesi rusinoiden joukosta. Sekoita tehosekoittimella rusinat, mantelirouhe, kaurahiutaleet ja PUOLET suklaasta. Lisää ripaus suolaa. 
Levitä massa irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 18cm). 
Sulata loput suklaasta ja levitä se pohjan päälle.

Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoomaan (n. 10 min).
Vatkaa kerma ja yhdistä siihen maitorahka. Mausta sokerilla ja tomusokerilla. Lisää joukkoon PUOLET vadelmista ja sekoita tasaiseksi.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää siihen liivatteet. 
Anna jäähtyä hetki ja kaada ohuena nauhana vadelmatäytteeseen. 
Muista vatkata kokoajan huolellisesti. Lisää loput vadelmat ja sekoita kevyesti. 
Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään n.5 h.

Irroita kakku irtopohjavuoasta veitsen avulla. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää joukkoon kerma.
Levitä ruokalusikan avulla kakun pinnalleohuita raitoja ja nautiskele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti