lauantai 30. elokuuta 2014

Mainio omenateeleipä



Viikonloppuna on hyvä heittää hetkeksi vapaalle.
Tänään istutaan teekupposen äärellä, 
muistellaan viikon kohokohtia, haaveillaan ja nautitaan juuri tästä hetkestä.
Kuuman kupposen seuraksi leivotaan omenateeleipää.
Illanistujaisiin sopii hyvin myös vihannestikut, joita voi rouskutella sellaisenaan tai dippailla kermaviilikastikkeeseen.

Omenateeleipä

1,5dl spelttijauhoja (myös vehnäjauho käy)
3/4dl kaurahiutaleita
1 1/3 tl leivinjauhetta
1/4 tl (ruusu)suolaa
3 pientä omenaa raastettuna
40 g juustoa (itse käytin Oltermannia)
1/3 dl oliiviöljyä
1dl maustamatonta jogurttia

Mittaa kulhoon jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Sekoita huolella. Raasta omena ja juusto. Lisää kuivien aineiden joukkoon. Lisää lopuksi öljy ja jogurtti. Sekoita kevyesti.
Nostele lusikalla leivinpaperille viisi kekoa ja muotoile leiviksi.
Paista 220 asteessa 15 min.

Vihannestikkuja voit valmistaa mistä vaan kasviksista (esim. porkkana, kesäkurpitsa, kurkku jne). Pese ja kuori tarvittaessa. Leikkaa viipaleiksi ja laita kauniisiin tarjoiluastioihin. Myös OMENA sopii hyvin dipattavaksi!

Dippikastike valmistuu helposti maustamattomasta jogurtista ja haluamistasi mausteista. 
Voit käyttää esim. valkosipulia, suolaa, sinappia jne. :)

Leppoisaa lauantaita!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti