sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Olkoon elämä yhtä juhlaa!










Taas olen vuoden kokemuksia rikkaampi, nimittäin perjantaina vietin 21v synttäreitä :) 

 Päivä meni leipoessa porkkanakakkua sekä lusikkaleipiä.  Adalmiina ja Sofia yllättivät minut kesken leivontapuuhien ihanalla luomutuotteita sisältävällä lahjalla sekä kaakaohetkellä. Kaakao sai seurakseen  suklaata ja vaahtokarkkeja<3 Ja yllätyksellisyys ei loppunut tähän. Olin aivan liikuttunut siitä kuinka moni muisti minua! Posti toi mukanaan ihania yllätyksiä, jotka jäävät ikuisesti muistoihin<3 Kiitos kaikille!

 Illalla sain vieraakseni ihania ystäviä, joiden kanssa juhlimme yömyöhään saakka:)
Juhliminen sai kuitenkin jatkua aamukahvilla, ja loput porkkankakusta ja lusikkaleivistä hävisivät parempiin suihin.
Lisäksi nautimme tuoreesta vuokaleivästä, jonka laitoin tulemaan heti herättyäni. Kävin aamuvirkuimman  ystäväni kanssa kävelyllä, ja palattuamme leipä oli valmis.

Haluankin jakaa tuon ihanan leivän ohjeen teille kaikille:)

Rouheinen vuokaleipä
(1kpl)

6dl vettä
50g hiivaa
1tl suolaa
3/4 dl auringonkukansiemeniä 
5rkl pellavansiemeniä
1dl kaurahiutaleita
4,5dl sämpyläjauhoja
3dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siemenet ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja lisää joukkoon öljy. Taikina on hielman löysää ja puuromaista.  Voitele leipävuoka öljyllä. Kaada taikina vuokaan ja anna kohota käden lämmpssä n. 20min. Paista 180 asteisessa uunissa 1h ja 10 min. Kumoa leipä pellille ja paista vielä n. 10 min. Anna jäähtyä hetki.

Vinkki!
Halutessasi voit lisätä leipään vielä enemmän siemeniä tai pähkinöitä. Jos halua varmistaa että leipä lähtee vuoasta helposti pois ripottele öljyttyyn vuokaan siemeniä.


Mukavaa sunnuntaipäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti