tiistai 27. toukokuuta 2014

Juustosarvet






Ylppäreihin leivonta jatkuu. Juhliin on tulossa paljon pientä väkeä, joten ajattelimme leipoa pikkusuolaiseksi juustosarvia, jotka sopivat hyvin myös lasten makuun.  
Sarvet sopivat hyvin myös arkeen ja niitä voi varioida muuntelemalla täytettä oman maun mukaan. Arkeen sarvista saa terveellisempiä versioita, kun käyttää voin sijasta margariiniä. Osan jauhoista voi korvata myös spelttijauhoilla ja väliin voi raastaa juuston kaveriksi porkkanaa.

Juustosarvet
200g margariinia/ voita
5 1/2 dl vehnäjauhoja
 30g hiivaa
2,5dl maitoa
0,5 tl suolaa
 1/3 rkl sokeria
juustoraastetta
Voiteluun
Kananmuna (kiiltävä pinta) tai maito (mattapinta)
Nypi margariini/voi vehnäjauhojen joukkoon. Sekoita toisessa kulhossa hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää joukkoon suola ja sokeri. Yhdistä jauho-voiseos nesteeseen. Vaivaa taikina huolellisesti, jotta siihen syntyisi hyvä sitko. Anna kohota peitettynä lämpöisessä paikassa n. 40min.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydällä ja jaa se neljään yhtäsuureen osaan. Kauli taikina pyöreäksi ja jaa se taikinapyörällä kahdeksaan osaan. Lisää juustoraastetta jokaisen lohkon ulkoreunalle. Rullaa ulkoreuasta sarveksi. 
Kohota n.30 min ja voitele kananmunalla tai maidolla.
Paista 225 asteessa n. 10min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti