maanantai 26. toukokuuta 2014

Hurraa Suomi!




 

Viime päivät ovat kuluneet siskon ylioppilasjuhlien valmistelussa. Matkalla on tullut vastaan "pieniä" haasteita, kun uuni päätti lopettaa yhteistyön. Ajatuksenamme oli tehdä juhliin muunnelma Kinuskikissan Omena-vaniljaviettelyksestä. Monien vaihdeiden kautta syntyi maukas ja uudenlainen makuelämys.  Ensimmäinen haaste tuli pohjan valmistuksessa, joten kokeilin valmistaa kauratoskaa paistinpannulla. Yllättävää kyllä, tämä toimi ihan hyvin. Hetken kuluttua huomasin että kakku todella vaatii 25min uunissa, jotta väliin tulevat omenat kypsyisivät kunnolla. Nyt turvauduttiin sukulaisten apuun, ja kakkuja paisteltiin heidän keittiössä. Suuri kiitos <3
Vaniljatäytteen kohdalla iski epäusko kokonaisuuden toimimisesta, joten ajatus kakun testaamisesta tuntui erittäin tärkeältä. Onneksi Suomen jääkiekon hopeamitali antoi syytä juhlaan, ja yksi kakku siirtyi iltapalapöytään testattavaksi! Koristelin kakun pienillä suomenlipuilla, ja näin kakku sopi hyvin hopeamitalikakuksi:) Makukin oli kohdallaan, joten loput kakut pääsevät ylioppilasjuhlissa kahvipöytään!

                                                                   Omena-vaniljakakku

Pohja
150 g voita/ margariinia
2 1/2 dl sokeria
1 muna
4 1/2 dl kaurahiutaleita
 
1/2 d kermaa (lisätään myöhemmin)
 
Omenatäyte
500g omenaa
2tl kanelia
 
Kinuski
100g voita
1dl fariinisokeria
 
Vaniljatäyte
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl tomusokeria
2 valkuaista
200g maitorahkaa/ maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua

Pohja: Sekoita voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon sokeri, muna ja kaurahiutaleet. Kuumenna paistinpannu ja kaada seos pannulle. Sekoita kokoajan pohjasta, kunnes kaurahiutaleet ovat hennon ruskeita. Kumoa seos leivinpaperille ja levitä ohueksi levyksi. Anna jäähtyä ja kovettua hetken.
Laita jäähtynyt keksimuru kulhoon ja lisää kerma. Levitä seos tasaisesti hyytelökakkuvuoan pohjalle (n. 24 cm).

Omenatäyte: Kuori ja paloittele omenat. Esikeitä pienessä vesimäärässä n. 3-5 min. Kaada vesi pois ja lisää kaneli. Levitä omenat tasaisesti pohjan päälle.

Kinuski: Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa ja lisää fariinisokeri. Anna kiehua hiljalleen noin 5 min. Kaada kinuski omenoiden päälle ja paista kakkua uunissa n. 25 minuuttia 200 astetta. Anna jäähtyä.

Vaniljatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohukema ja lisää joukkoon tuorejuusto/maitorahka. Mausta seos tomu- ja vaniljasokerilla. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kermaseos ja valkuaisvaahto. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja lisää valutetut liivatelehdet joukkoon. Kaada ohuena nauhana vaniljatäytteen joukkoon, kokoajan huolellisesti sekoittaen. Lisää vaniljatäyte kakkupohjan päälle ja anna hyytyä kylmäkaapissa noin 3 tuntia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti